Yhdistys

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry on vuonna 1981 perustettu lihastauteja sairastavien ihmisten etujärjestö. Toimialueena on Varsinais- Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.
Alaosastot ovat Porin seudun lihastautiklubi ja Rauma ja ymbrystä dystrofiaseor.

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry on valtakunnallisen Lihastautiliitto ry:n jäsenjärjestö.

Toimintaan kuuluu tiedon lisääminen lihastaudeista, niiden hoidosta, kuntoutuksesta, tutkimuksesta ja sosiaaliturvasta, vertaistuen järjestäminen ja vapaa-ajan toiminnan mahdollistaminen vapaaehtoistyötä kehittämällä.

Avustajavälitys on yhdistyksen palvelutuotannon tärkein osa. Avustajakeskus välittää ja kouluttaa vapaaehtoisia ja palkallisia avustajia liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille. Avustajakeskus toimii yhteistyössä kuntien vammaisjärjestöjen, sosiaali-, terveys- ja liikuntatoimien, seurakuntien sekä muiden tarpeellisten julkisen sektorin tahojen kanssa kehittääkseen tomintaansa.