Vertaisten esittelyt (ALS)

Tero Viilto

Hei kaikki! 

Olen Tero Viilto. Toimin Lounais-Suomen Lihastautiyhdistyksessä ALS-vertaistukihenkilönä. Asun Satakunnan puolella Eurassa, ihan pienessä maaseutukylässä Honkilahdessa, kahdenkymmenen kilometrin päässä Euran keskustasta. Itse sairastan ALSin alamuotoa primaari lateraaliskleroosia. Se tunnetaan myös kirjainyhdistelmällä PLS. Se sairaus ei aiheuta nopeaa kuolemaa eikä yleensä periydy. 

Olen tutustunut ALS-sairauteen tarkoin koko oman sairauteni ajan - siis noin kaksitoista vuotta. Olen toiminut ALS-tutkimuksen Tuki Ry:n hallituksessa nyt kolmatta vuotta. Lisäksi edustan Lihastautiyhdistystä Euran kunnan vammaisneuvostossa ja pääsin kuntamme lähettämänä myös Satakunnan hyvinvointialueen vammaisneuvostoon. 

Saat minuun yhteyden sähköpostitse osoitteesta tero.viilto@icloud.com. Facebookissa olen omalla nimelläni. Sairaus on vienyt puhekykyni. Keskustelen kyllä tietokoneiden sovelluksilla, jotka muuttavat kirjoituksen puheeksi. Onneksi sormeni vielä toimivat, niin en joudu kirjoittamaan katseohjattavalla tietokoneella. 
Jos haluat ottaa minuun yhteyttä tekstiviestillä, niin puhelinnumeroni on: 0440422269. Keskustelen myös WhatsApp-sovelluksella ja Facebook messengerillä. Vastailen mielelläni kysymyksiin ja olen tarvittaessa tukena kykyni mukaan.